1989 Superkart

1989 Australien med Stefan Rindeström

 

Stefan Rindeström bild från Järfällabanan

Lennart fick en förfrågan från Pertti Kuismanen om att bli hans mekaniker samt att trimma hans motorer under 1988-89. Avslutningen 1989 skulle ske i den Australienska Superkartserien som Lennart tidigare hade vunnit – men helt plötsligt blev det ändrade planer. En deltävling skulle gå tillsammans med F1 i Adelaide och det ville inte Lennart missa.

Lennart ringde Stefan Rindeström som satt i sin grävmaskin. Lennart talar om för honom att de tillsammans skulle åka till Australien och att han skulle tävla. Lennart skulle fixa flygbiljetter, boende och sponsorer. Stefan svarar vänta lite… får jag stänga av maskinen – sa du att vi skulle åka till Australien? Ja det ska vi …

Lennart ordnar alla förberedelser, beställde ett chassi från Anderson i England som skickades direkt ner, motorn hade de med som handbagage. Boendet ordnades genom en god vän i Melbourne, Peter Woodgate som också tillverkar och säljer superkartar.

 

Stefan och Lennart före start

 

Första racet gick på Adelaide International Raceway som Stefan vinner. De får då reda på att Pertti var på väg till Australien och att han landar samma dag. Pertti blev mycket förvånad över att Lennart och Stefan redan var där och hade kört ett race!

 

Lennart o Pertti Kuismanen i samspråk under tävlingar i Finland


Peter Woodgate som är chassi- och motortrimmare i Mellburne tog hand om dem så att de fick boende samt låna verkstaden och montera ihop Superkarten

 

 

Nästa tävling skulle gå på Adelaide F1 bana. På tidskvalet till racet står de utanför Stefan ”Lill-Lövis” box som också var där och tävlade men i Formel 1. När 10 minuter återstår av kvalet är Pertti snabbast före Stefan. Vi vinkade in Stefan men han missar att se det under några varv men kommer slutligen in och vi sätter på nya däck och ut igen. När han passerar mållinjen kommer målflaggan ut och han lyckas slå Pertti Kuismanen med 2 hundradelar och tog Pole.

 

Stefan här före Pertti på GP banan


Full action på GP-banan i Adelide

 

Tävlingens spännande upplösning kan ses här…

Jackie Stewart introducerar detta race med den kände engelska kommentatorn Murry Walker som speaker. Stefan Rindeström nr 48 Pertti Kuismanen nr 52.

 

 

Lennart

Stefan och Lennart

 

 

Lennart: Tack Stefan för en underbar tid i Australien, vi åkte dit för att vinna och du vann även racet på Adelaide International racetrack efter att ha stått i pole och missat starten men ändå vinner du racet. På GP banan veckan efter visar du återigen din klass med att ta pole med 2 hundradelar på sista varvet och blir sedan rammad av Pertti men kommer igång och vinner igen efter en fantastisk körning av dig – Stort Grattis.