Bohlin Racing

Aktuellt

TEAM ÖHMAN VINNER 3-TIMMARSRACE


Publicerad: augusti 14, 2017
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Torsdagen innan Kanonloppet arrangerades det 3-timmarsrace på Gelleråsen. Detta är en racingform där man som företag eller kompisgäng kan ställa upp med ett team. Upplägget är tydligt – man är 3-4 personer i varje team, racet pågår i tre timmar och man har obligatoriskt förarbyte var 20:e minut. Folk kommer från hela landet för att delta i det här omtalade arrangemanget.

Familjen Beergrehn ifrån Stockholm är ett av teamen som kör alla fem deltävlingar som arrangeras. Rickard, 23 år, är en del av familjeteamet Finnhammars. Han har precis lämnat över till storasyster Caroline när vi får en kort pratstund i depån.

– Vi är 5-6 team som kör hela GelleråsCupen, sen tillkommer det alltid några team. Det här är tredje racet för i år i Cupen och man blir lika förvånad varje gång man kommer hit, dels hur svårt det är med kurvtagning men framförallt hur kul det är, säger Rickard.

Vad är det roligaste?

– Adrenalinkicken man får av att köra om bilar – utan att riskera körkortet, skrattar Rickard, innan det är dags att prata spårval med pappa Bengt.

Far och son Beergrehn förbereder sig för nästa byte och Caroline kommer in i depån. Något andfådd och med högt adrenalinpåslag försöker hon att svara på några frågor.

Hur har det gått idag?

– Jättebra. Det går bättre och bättre för varje gång jag kör, och idag är första gången det inte regnar, vilket gör det mycket roligare och lite lättare att hantera bilen, säger Caroline, som har svårt att sluta le.

Vad får dagen för helhetsbetyg?

– 10 av 10. Upplägget med träning, lunch och allt är kanon. Jag kan verkligen rekommendera andra att åka hit och testa, avslutar Caroline.

När tre timmar gått och man summerar antal varv står Öhmans Bygg som segrare. Teamet består av Magnus Öhman ägare och grundare av Öhman Bygg. Andreas Lindgren VD på företaget och kompisen Roger Andersson. Magnus som också kommer att tävla i Porsche Carrera Cup på Kanonloppet ger sin syn på racet och dagen som helhet.

– Jag tycker det är ett grymt bra arrangemang. Det finns i stort sett inga risker och alla kan vara med och köra. Jag tror även att detta är en jättebra bilförarutbildning, säger Magnus som inför helgens kanonlopp står på en 9:e plats i Porsche Carrera Cup.

Är ni ofta med och kör, eller är det bara för att få några varv innan helgens race?

– Nej, vi kör hela Cupen. Det är mest en kul grej för oss och idag var det extra kul då det var många snabba förare med. Bland annat Robin Hansson som också kör Porsche Carrera Cup, avslutar Magnus och börjar munhuggas med Robin.

Psykningarna de båda Porscheförarna emellan fortsätter upp på prispallen, och kanske ligger det lite allvar i det inför helgens race. För den som missade STCC och Kanonloppet i helgen så kan vi rekommendera att ni kollar på SVT play, där söndagens race finns och hur det gick för Magnus, Robin och Sveriges racingelit när de intog Gelleråsen.